Bugün, 5 Mayıs 2024 Pazar

Erdek'teki Çay bahçeleri 2,5 ayda tamamlanacak

Erdek

Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, cumhuriyet alanındaki çay bahçelerinin, 2,5 ay içinde tamamlanacağını açıkladı. Çay bahçelerinin sit alanı içinde bulunduğunu vurgulayan Sarı, şunları söyledi:

Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, cumhuriyet alanındaki çay bahçelerinin, 2,5 ay içinde tamamlanacağını açıkladı. Çay bahçelerinin sit alanı içinde bulunduğunu vurgulayan Sarı, şunları söyledi:
“Çay bahçelerini kasım ayında yıktık. Aralık ayında sit alanı sınırı belirlendi. Şimdi, bu ayın ortalarında, yaklaşık 1-1,5 milyon liralık keşif bedeliyle bu çay bahçelerini ihaleye çıkaracağız. İhalenin ardından cumhuriyet alanındaki çay bahçelerinin yapımına başlanacak ve 2,5 ay içinde, zemin döşemeleri ahşap ve çelik konstrüksiyon olmak üzere tamamlanacak. Cumhuriyet alanındaki düzenlemeyi ise turizm sezonu sonunda yapacağız.”
Sarı, kendisini, kış sezonunda çay bahçelerinin çalışmaması nedeniyle eleştirenlere de şu yanıtı verdi:
Bu çay bahçeleri, 2004 yılına dek zaten her kış kapalıydı. Çay bahçelerini, belediye başkanı olunca kışın da açtıran benim. Şimdi neden eleştiriyorlar ki?” 

10 AĞAÇ KESİLEBİLİR
Çay bahçelerinin yeniden yapımı sırasında, çürüyüp insanlar için hayati tehlike yaratan 10 ağacın da, Orman Müdürlüğü, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkililerinin raporları doğrultusunda kesileceğine dikkati çeken Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, “Yani kimse daha sonra belediyemizi ağaç katliamı yapmakla suçlamasın” diye konuştu.
Sarı, çay bahçelerinin yeniden kiralanması konusunda izleyecekleri yol için hukukçuların vereceği karara uygun hareket edeceklerini belirtti. Başkan Sarı, çarşı meydanına yapacakları botanik bahçe projesini ise dışarıdan gelen sit kurulunun yerinde incelediğini vurgularken, “Ne yazık ki, ilçemizde yapacağımız ve yaptığımız her çeşit yatırımın önünü kesmek isteyenler var. Bunları tek tek biliyorum. Gerekirse de açıklarım. Erdek’e yapılacak hizmetleri engellemek isteyenler, ilçeye ihanet ediyorlar.”
Haber : Ö. Balıkçı-T. Ertan



  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 19.5 ° / 5.3 ° Güneşli
  • Salı 24.2 ° / 6.1 ° Güneşli